En mors benektelse


15 November 2004 ble Joan og Peter Porco funnet drept og grovt mishandlet i sitt hjem. Det var blod overalt i huset.

Joan og Peter Porco.

Legen konstaterte at Peter Porco, 52 år, døde av massive skader i hodet. Joan ble funnet i parets seng med alvorlige hode og ansiktsskader. Joan overlevde såvidt angrepet men mistet sitt venstre øye, en del av skallen og deler av ansiktet hennes ble deformert

Joan Porco i retten

Paret var blitt angrepet med en brannmanns øks som ble funnet i en blodpøl på parets soverom.

Øksen som ble brukt i angrepet
Sengen hvor Joan ble funnet

Krimteknikerne som undersøkte åsstedet ble overrasket da de oppdaget at Pete, faren i huset, etter å ha blitt angrepet, hadde fortsatt dagen sin som om ingenting var hendt, helt uvitende om at han var døende og at kona lå døende i parets seng.
Peter sto opp, gikk på badet, brukte toalettet og vasken hvor han har forsøkt å barbere seg. Deretter har han gått inn på kjøkkenet og forsøkt å rydde ut av oppvaskmaskinen, pakket lunsj til arbeid samt signert en sjekk som skulle gå til en parkeringsbot sønnen hadde fått. Pete hadde også gått ut å hentet avisen og i forsøket låst seg ute. Da hadde han hentet ekstra nøkkelen under blomsterpotten og låst seg inn igjen. Til slutt kolapset Peter på gulvet og døde.

Bilder fra åsstedet viser hvor Pete har beveget seg etter angrepet

Medisinske undersøkelser viste senere at Peter i angrepet hadde fått deler av hjernen kuttet bort, blandt annet den delen som tenkte kritisk og tok avgjørelser. Peter sin hjerne opererte kun på minnet, som er grunnen til at han gjennomførte morgenrutinen uten å ringe etter hjelp eller forstå at han var skadet og i ferd med å dø. Han gjorde bare det han pleide å gjøre..

Pete Porco

Joan overlevde angrepet og deres sønn ble fort mistenkt i saken. Politiet hadde overveldende bevis på at det var deres sønn som sto bak angrepet. Moren hadde også nikket Ja da politiet spurte henne om det var sønnen som hadde forårsaket dette rett etter hendelsen. Moren trakk senere dette tilbake og  Joan  var i full benektelse og var og er helt overbevist om at hennes sønn er uskyldig. Joan bodde sammen med sin sønn mens rettsaken pågikk og hver dag fulgte Christopher morens sin til retten, hver dag frem til han ble dømt på alle punkter og fikk en dom på 50 år til livsstid, med 50 år som minimum soningstid.

Joan og Sønnen Christopher som ble dømt for angrept, moren mener enda han er uskyldig. Bildet er tatt på vei til retten

Politiet mente motivet for drapet var økonomiske problemer som Christopher hadde etter å ha skrytt på seg å komme fra en rik familie til sine venner på college. Han var glad i å feste og kaste penger rundt seg.
Han tok opp dyre kredittkort lån og det hele kuliminerte i en krangel med faren da han oppdaget at Chrisopher hadde tatt opp lån i hans navn og  forfalsken underskriften hans etter å ha mottat regninger i posten som Christopher ikke hadde betalt.

Christopher Porco

To uker før drapene skrev Pete og Joan en epost til sin sønn hvor de truet med å anmelde sønnen om noe slikt skjedde en gang til og hvis han ikke ordnet opp. I tillegg sa de opp mobilabonnementet som de betalte for sønnen som en konsekvens.  Men de sa også at de fremdelese var glad i han og han var velkommen hjem så lenge han ordnet opp i det han hadde gjort galt.

Christopher Porco

Christopher har nektet og nekter fremdeles for å ha noe med drapene å gjøre, men juryen var enstemmige i sin dom.

Christopher Porco i retten

Det er hjerteskjærende å tenke på at moren som selv ble hardt skadet og som mistet sin mann er overbevist om at sønnen er uskyldig, jeg lurer på hva Christopher tenker om det?

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: