Skjelett Innsjøen i Roopkund India


I 1942 gjorde en britisk skog vakt i Roopkund, India en skremmende oppdagelse. Noen 16.000 fot over havet, på bunnen av en liten dal, var en frossen innsjø helt full av skjeletter. Den sommeren, da isen smelter avslørt den enda flere skjelettrester, flytende i vannet og flere lå på måfå rundt innsjøens kanter. Noe fryktelig hadde skjedd her. Men hva?

image (3)

Det første de tenkte var Japanske soldater som hadde omkommet i krigen på sin vei gjennom India. Men det ble fort oppdaget at skjelettene ikke var ferske nok til at det kunne stemme.

Skjelettene var gamle og godt bevart av den kalde,tørre luften. Det var over 200 levninger i dalføret og forskere hadde ingen anelse om hva som kunne tatt livet av dem. Mange teorier ble lansert, en epidemi, et jordras, masse selvmord. I mange tiår var mysteriet uløst.

Men en ekspedisjon i 2004 ser ut til å endelig ha løst mysteriet, og svaret var mer overraskende enn man hadde forestilt seg.

image (12)Levningene stammet fra 850 år. E.kr. DNA tester viste at det var to grupper med mennesker, en familie og en gruppe lokale innbyggere. Alle hadde død på samme måte , med et kraftig slag i hodet. Men slagen så ikke til å stamme fra våpen men heller fra noe rundt men hardt. Alle hadde skadene i hodet og skuldrene som om de var blitt angrepet ovenfra. Så hva drepte dem?

Blant Himalaya kvinner er det en gammel og tradisjonell folkesang. Tekstene beskriver en gudinne så rasende på utenforstående som forsøplet hennes fjell og helligdom at hun regnet død over dem ved hagl steiner «harde som jern.» Etter mye forskning og undersøkelser, kom 2004-ekspedisjonen til den samme konklusjon. Alle 200 mennesker døde av en plutselig og alvorlig haglstorm.
Fanget i dalen med ingen steder å gjemme seg eller søke ly,  kom «harde som jern» cricket ball- [ca 23 centimeter i omkrets] hagl i tusentall regnende over dem, noe som resulterte i de reisendes bisarre plutselige død.. Restene lå i innsjøen i 1200 år før de endelig ble oppdaget….

image (16) image (2) image (1) image (9) image (10) image (11)

Bilde Kilde merapahad.com

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: