Philip Eksperimentet – slik skapte de en ånd


philipPå 1970-tallet, ønsket en Kanadisk parapsykologisk gruppe å prøve et eksperiment for å skape et spøkelse, for slik å bevise sin teori om at det menneskelige sinn kan produsere en ånd eller spøkelse gjennom forventning, fantasi og visualisering.
Selve eksperimentet fant sted i Toronto, Canada, i 1972, under ledelse av den verdenskjente eksperten på spøkelser, Dr ARG Owen.
Medlemmene av eksperimentet la fram et forslag … ved hjelp av ekstrem og langvarig konsentrasjon kunne de skape sitt eget spøkelse gjennom en kollektiv tankeform av Ikke-fysiske enheter som eksisterer på en psykisk eller astral planet. For å skape dette spøkelset og gjøre det så «ekte» som mulig, så trengte de en livshistorie, en bakgrunn som spøkelset kunne «forholde» seg til.
De ga spøkelset de forsøkte å bringe i fokus navnet «Philip Aylesford» og skapte en tragisk historie,forklart til det fulle, og med mange detaljer, om hans liv, og de få handlingene som fører til hans tragiske død.
Trinn to var å kontakte Philip. I september 1972 begynte gruppen sine seanser og etter noen innledende problemer i gruppen forsøkte de å duplisere atmosfæren fra en klassisk spiritistisk seanse. De tonet ned rommets lys, satt rundt et bord omgitt av bilder av den typen slott de forestilte Philip ville ha levd i, samt objekter fra denne tidsperioden.
PicMonkey CollageInnen et par uker tok Philip kontakt. Selv om han ikke manifesterte seg i åndelig form,  og fremstod som en skikkelse eller spøkelse form, tok han kontakt gjennom et kort smell på gruppens bord. «Philip» svarte på spørsmål som var forenlig med hans fiktive historie, men var ikke i stand til å gi noen informasjon utover det som gruppen hadde skapt. Men «Philip» ga annen historisk korrekt informasjon om virkelige hendelser og personer. Owen gruppen hadde en teori om at denne siste informasjonen kom fra deres egen kollektive underbevissthet.
Øktene tok av derfra, «spøkelset» produserte en rekke fenomener som ikke kunne forklares vitenskapelig. Hans «ånd» var i stand til å flytte bordet, skyve det fra side til side. Ved mer enn én anledning jaget bordet noen andre på tvers av rommet. Alle hadde hendene tydelig av bordet når dette skjedde.
phillip-experimentI konklusjonen til forskerne klarte de aldri å bevise «hvordan» og «hvorfor»  Philip manifestiserte seg. Var Philip et direkte resultat av gruppens kollektive underbevissthet eller hadde de faktisk fått konktakt med en ekte ånd som rett og slett tok til seg historien?
Mens noen vil konkludere med at dette beviser at spøkelser ikke finnes, at slike ting kun er i våre sinn, vil andre si at vår underbevissthet kan være ansvarlig for denne typen fenomener i noen av tilfellene.
Et annet synspunkt er at selv om Philip var helt fiktiv, fikk Owen gruppen virkelig kontakt med åndeverdenen. En leken (eller kanskje demonisk, vil noen hevde) ånd benyttet anledningen med disse seansene til å «spille» Philip og produserte de ekstraordinære kinetiske fenomenene som ble registrert.
Uansett hva som forårsaket manifestasjonen så later det til at det tilpasset seg til forventningen fra publikum, og spilte den rollen som gruppen hadde til hensikt å ta kontakt med. Siden alt var basert på fiksjon så kunne det ikke være ånden til Philip, så hva annet kan det være?

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: