Historien om Amityville


Bildekilde:Wikipedia
Bildekilde:Wikipedia

Det hjemsøkte huset i Amityville er kanskje den mest berømte spøkelseshistorien i Amerika. Butch,Ronald DeFeo Jr. ble i 1974 dømt for drap på sin mor, far og fire av deres barn i deres hjem i Amityville, New York. Rapporter tyder på at pistolen Ronald brukte ikke hadde en lyddemper, og det var ingen tegn til kamp inne i huset – fakta som forlot etterforskerne rådvill.

I 1975 flyttet en ny familie, Lutzes, inn i Amityville huset, etter å ha kjøpt det til en rabattert pris. De bodde der mindre enn en måned. I løpet av den tiden hadde de hørt stemme rundt i huset, deres datter fikk et imaginært vennskap med en rød-øyd gris som het Jodie, huset tiltrakk seg store fluesvermer, de hørte banking på veggene og møblene ble sagt å bevege seg på egen hånd, ifølge rapporter fra familien.

De Paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren ble kalt inn for å undersøke huset, og de rapporterte også møter med paranormale fenomener. Ed Warren sa han ble presset til gulvet i kjelleren av en ukjent kraft. Huset står der fortsatt i dag, og de senere eierne sier at det ikke er hjemsøkt. 1977 boken «The Amityville Horror» og en rekke filmer er basert på denne historien. De ble en stor hit og er fortsatt populære

Men er den sann?

last ned (1)Forskere som dobbel-sjekket påstandene fra Lutzes og Anson fant mange hull i Amityville historien. Forsker Rick Moran, for eksempel, samlet en liste med mer enn 100 faktiske feil og avvik mellom deres historie og sannheten. Om og om igjen, ble både store påstander og små detaljer tilbakevist av øyenvitner, utredninger og tekniske bevis. Likevel, Lutzes familien holdt seg til deres historie, og høstet titusenvis av dollar fra boken og filmrettighetene.

Omsider innrømmet Butch DeFeo sin advokat at han, sammen med Lutzes, «skapte denne skrekkhistorien over mange flasker vin.» Huset var i virkeligheten aldri hjemsøkt. Den skremmende opplevelsen som de Lutzes beskrev og som senere ble utsmykket av Anson og andreforfattere, var rett og slett oppdiktet..

 

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: