Lina Medina – Mor i en alder av 5 år


lina-medina Lina Medina (født 27 september 1933) er en peruansk kvinne som er den yngste bekreftede mor i medisinsk historie, å fødte i en alder av fem år, sju måneder og 17 dager. Hun bor nå i Lima, hovedstaden i Peru.

Lina ble født i Ticrapo, Peru, foreldrene er Silver Tiburelo Medina og Victoria Losea.  Medina ble brakt til et sykehus av sine foreldre i en alder av fem år på grunn av økende magestørrelse. De tenkte umiddelbart at hun hadde en svulst, men hennes leger oppdaget til forferdelse at hun var 7 mnd på vei i svangerskapet. Dr. Gerardo Lozada tok henne til Lima, Peru, for å få andre spesialister til å bekrefte at Medina var gravid. lina-medina-6915_w650b

En og en halv mnd etter at graviditeten ble oppdaget den 14. mai 1939 fødte Medina en gutt ved hjelp av keisersnitt. Dette var nødvendig på grunn av hennes lille bekken. Operasjonen ble utført av Lozada og Dr. Busalleu, med Dr. Colareta som ga anestesi. Hennes tilfelle ble rapportert i detalj av Dr. Edmundo Escomel i det medisinske tidsskriftet La Presse MEDICALE, inkludert de ekstra detaljene som at hennes menstruasjon  hadde oppstått rundt åtte måneders alder, i rapporten var også detaljer som at hun hadde fremtredende brystutvikling i en alder av fire. Når legene utførte keisersnitt for å levere barnet sitt, fant de at hun allerede hadde fullt modne kjønnsorganer.

Medinas sønn veide 2,7 kg  og var 43 cm lang og ble gitt navnet Gerardo etter hennes lege. Gerardo trodde lenge at Medina var hans søster, men fant ut i en alder av 10 år at hun var hans mor. Han vokste opp som en sunn gutt, men døde i 1979 i en alder av 40 år av en benmarg sykdom.

Medina har aldri avslørt faren til barnet heller ikke omstendighetene rundt hennes graviditet. Escomel konkluderte med at hun selv ikke visste hvem og skriver at Medina «ikke kunne gi presise svar».

Linas far ble arrestert, mistenkt for seksuelle overgrep mot barn, men han ble senere løslatt på grunn av manglende bevis, og den biologiske faren som gjorde Lina gravid ble aldri identifisert.

I ung voksen alder, jobbet Medina som sekretær i Lima klinikken ved Lozada, som ga henne en utdannelse og fikk sønnen gjennom videregående skole.  Medina ble senere gift med Raúl Jurado, som ble far til hennes andre sønn i 1972. I 2002 bodde de i en fattig bydel i Lima kjent som «Chicago Chico» («Lille Chicago»). Hun nektet å gjøre et intervju med Reuters det året, slik hun hadde avvist mange andre journalister tidligere år.

Selv om saken ble spekulert i å være en bløff, har en rekke leger gjennom årene bekreftet det basert på biopsier, rønken av fosterets skjelett i uterio og fotografier tatt av legene som hadde omsorgen for henne.

1366248656-0Det er to publiserte fotografier som dokumenterer saken. Det første ble tatt rundt begynnelsen av april 1939, da Medina var sju og en halv måned inn i svangerskapet. Tatt fra Medina sin venstre side, viser det henne stå naken foran en nøytral bakgrunn. Dette er det eneste publiserte bilde av Lina som er tatt under svangerskapet. Det andre bilder er av langt bedre kvalitet og ble tatt ett år senere i Lima når Gerardo var elleve måneder gammel.

I 1955, med unntak av virkningen av puberteten,  var det ingen forklaring på hvordan en fem år gammel jente kunne unnfange et barn. Pubertet hos barn i alderen fem år eller under har bare blitt dokumentert med andre barn enn Medina . Det blir behandlet ved å undertrykke fruktbarheten, som igjen bevarer vekstpotensialet og reduserer de sosiale konsekvensene en full seksuell utvikling i barndommen kan gi.

lina-with-her-2yr-son-gerado-and-another-baby Lina_Medina_Historia-11

 

deleknapp

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: