Gil Perez og hans spontane teleportering


gil-perezGil Perez var en soldat og vakt på 1600 tallet. Han var medlem av den filippinske Guardia Civil og jobbet som vakt ved palasset til generalguvernøren i Manila, Filippinene. Hans liv var ganske typisk for en soldat på den tiden. Han gjorde sin plikt til hans regjering og gjorde jobben sin uavhengig av eventuelle forhold som oppsto under hans vakt – selv spontan teleportering til et annet land.

24. oktober 1593 var Gil Perez på sitt vakthold ved guvernørens palass i Manila. Kinesiske pirater hadde myrdet guvernøren – Gomez Perez Dasmarinas – natten før, men vaktene sto fremdeles å bevoktet palasset og ventet på utnevnelsen av en ny guvernør. Trøtt bestemte Gil Perez seg for å lene seg mot en vegg og hvile en liten stund. Da han åpnet øynene, var han et helt ukjent sted. Usikker på hvordan han skulle reagere fortsatte han sitt vakthold inntil han ble kontaktet av noen som begynte å stille ham spørsmål og fortelle ham at han var et sted det var umulig for ham å være. Gil var i Mexico Citys Plaza Mayor.q
Når han ble avhørt ga Gil Perez historien om hans antatte teleportering og dødsfallet til landets guvernør. Drapet var ukjent for de i Mexico City, men Gil Perez gikk iført uniformen til slottsvakter i Manila. Han ble plassert i fengsel fordi det ble antatt at han kunne være en desertør og / eller tjene djevelen. Etter to måneder kom det et skip fra Filippinene og bringte nyheten om guvernørens død. De sa at de visste hvem Gil Perez var, men de visste ikke at han var i Mexico City. Den siste gangen de hadde sett ham var 23. oktober i palasset.
Myndighetene i Mexico by besluttet å løslate Gil Perez og sende ham hjem. Det er ingen andre rapporter om at Gil dukket opp i andre land derfor er det antatt at han aldri spontant teleporterte igjen.

Noen kilder sier at historien ikke ble fortalt før 100 år etter at det angivelig skjedde. Andre kilder sier at myndighetene dokumenterte tilfellet umiddelbart. Uten detaljer som dette, er det vanskelig å si om historien er sann eller en myte.

deleknapp

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: