Gutt født med 8 lemmer skaper panikk i India


Hundrevis av mennesker gråter i gatene, hundrevis av andre ber bønner og setter opp leir her. Noen er til og med i full panikk og tror dette er et tegn på verdens ende. Jeg har aldri sett noe lignende i hele min karriere.

Det er scenene som er rapportert av en offentlig talsperson i Baruipur, en by i Indias østlige delstat Vest-Bengal, der en liten gutt nylig ble født med fire armer og fire ben. De ekstra lemmene gjør at barnet ligner en av de mange hinduistiske guddommer med flere lemmer, dette er årsaken til at mange refererer til ham som en «Gud gutt.»
Legene har vært raske til å påpeke at dette er en uvanlig, men likevel kjent tilstand som kalles en «parasittisk tvilling.» Dette er annerledes enn siamesiske tvillinger der to fostre henger fast i hverandre enten ved hofte eller ben og vanligvis deler indre organer. Parasittiske tvillinger utvikler seg når ett foster er misformet, slik at den aldri fullt utvikler seg og til slutt blir den en del av det andre fosteret. Restene av den andre tvillingen kan ofte fjernes kirurgisk. Ingen informasjon ble gitt ut på guttens tilstand eller om kirurgi for å fjerne de ekstra lemmene er planlagt eller gjennomførbart.

baby

Den plausible vitenskapelige forklaringen har likevel ikke stoppet troende fra å flokke til guttens familie i Baruipur, en by med ca 50.000 innbyggere, i henhold til den nyeste folketelling, en by med gjennomsnittlig lesekyndighet på 84%, mye høyere enn landsgjennomsnittet på 59,5%. Imidlertid er den hinduistiske troen sterk i Vest-Bengal, hvor det arrangeres en stor årlig Gajan eller festival til ære for guden Shiva.
Den hinduistiske guden som nevnes oftest i forbindelse med «Gud Gutt» er Brahma, som er avbildet med fire hoder, fire ansikter og fire armer. Brahma er en av de få hinduistiske guder som ikke har våpen, men i stedet leser en bok og lager bønner mens den bruker hvert hode til å resitere de fire Vedaene.
deleknapp

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: