Verdens mest hjemsøkte kunstverk


The Hands Resist Him
The Hands Resist Him

I 2000, la en anonym eBay selger ut et maleri laget av kunstneren Bill Stoneham kalt «The Hands Resist Him.» Dette maleriet er nå i stor grad ansett å være et av verdens mest hjemsøkte kunstverk.

Maleriet består av en gutt og en skummel dukke stående foran en glassdør.I glassdøren kan man se små hender som strekker seg mot gutten og dukken. Maleriet ble laget i 1972 og kjøpt av Hollywood-skuespilleren John Marley. Det ble deretter kjøpt av et California par før det gikk ut for salg på eBay sammen med en advarsel om problemene med å eie objektet.

Nærbilde av dukken
Nærbilde av dukken

Ifølge paret så flytter figurene i maleriet rundt om natten, noen ganger forsvinner de helt fra lerretet. Det ble påstått at gutten i maleriet gikk inn i rommet der maleriet hang, og alle som så på maleriet rapportert kvalme og en følelse av svakhet. Små barn som ville ta en titt på maleriet kom løpende og skrikende ut i fra rommet. Voksne følte noen ganger som om usynlige hender tok på dem, og andre sa at de følte en eksplosjon av varm luft, som om de hadde åpnet en ovn.

Selv de som så på maleriet online hevdet å føle en følelse av uro, frykt, eller terror når de så på maleriet. Én person hevdet at deres helt nye skriver nektet å skrive ut bildet av maleriet, men den fungerte fint på alle andre utskriftsjobber.

Nærbilde av gutten
Nærbilde av gutten

 

Maleriet ble kjøpt av et kunstgalleri i Grand Rapids, MI. Når galleriet snakket med kunstneren som hadde laget det, ble han overrasket over å høre at hans arbeid var i sentrum for en paranormal etterforskning, men han nevner at to personer som opprinnelig hadde utstilt og anmeldt maleriet hadde dødd i løpet av et år med visninger av «The Hands Resist him».

Ville du hatt dette bildet hjemme hos deg?

Del videre om du vil 🙂

Kilde BBC

deleknapp

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: