Leilighet i Paris oppdaget etter 70 år


Før starten på andre verdenskrig, flyktet eieren av denne leiligheten i Paris til Sør-Frankrike. Av grunner ikke helt kjent,returnerte hun aldri tilbake og leiligheten forble urørt i 70 år.

I 2010 gikk eieren bort i en alder av 91 år. Hennes advokat oppdaget leiligheten og et team ble sendt for å undersøke. Det de fant var forbløffende. Under et tykt lag av støv var en rekke gjenstander fra 40-tallet inkludert flere malerier som var satt til side for videre analyse.

Ett maleri i særdeleshet, et portrett av en dame i en rosa kjole (bildet under), skulle vise seg å vær ett utrolig funn.

Etter analyse, ble maleriet funnet å være malt av 19. århundrets italienske kunstner Giovanni Boldini. Det viser seg at kvinnen i rosa musselin kjole var hans muse, en skuespiller ved navn Marthe de Florian. I tillegg til Boldini, hadde de Florian en lang liste av beundrere, inkludert den 72. Prime Minster av Frankrike, George Clemenceau.

Maleriet, som ble malt i 1894, viste de Florian i en alder av 24. Det som er enda mer fascinerende er at eieren av leiligheten var faktisk barnebarn av Marthe de Florian! Etter å ha sent maleriet til auksjon, ble det solgt for $ 3.4 millioner, en rekord pris for kunstneren.

ap1 ap2 ap3 (1) ap3 ap4 ap5 ap6 ap7

Si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: